Costa estalvia els vermellors de Ronaldo a la tanda de penals

Diogo Costa va salvar tres penals en la tanda de penals per enviar Portugal als quarts de final de l’Eurocopa 2024 després d’un espectacular empat sense gols amb Eslovènia.

Cristiano Ronaldo ha vist un penal aturat per Jan Oblak a la pròrroga que ha deixat l’estrella d’Al-Nassr plorat, però després ha llançat el seu xut a la tanda de penals, amb Bruno Fernandes i Bernardo Silva que també han trobat la porteria.

Però l’heroi va ser sens dubte el tapedor de la Selecao Costa, que va ser el primer porter de l’Eurocopa a salvar tres penals en una tanda de tanda en la història de la competició.

Després d’enfrontar-se al desafortunat, Portugal s’ha marcat divendres amb un gran quarts de final amb França.

Eslovènia frustra Portugal

Un inici típicament disciplinat dels eslovens desfavorits va restringir Portugal a poques ocasions des del principi, amb Ruben Dias que es va esgotar una desviada després d’un bobble incòmode a la gespa de Frankfurt.

Ronaldo i Bruno Fernandes estaven tots dos a pocs centímetres de girar una centrada de Bernardo Silva quan la Selecao intentava pujar la partida.

Ronaldo, que encara buscava el seu primer gol al torneig, va veure com un llançament de falta passava per sobre del travesser abans d’una altra oportunitat de cap desaprofitada, i la seva frustració només augmentava a mesura que passava la mitja part.

El davanter del Talisman Benjamin Sesko ha estat el primer a provar els guants de Diogo Costa, però el seu potent esforç des de la distància al descans ha anat directament a les mans del porter portuguès.

Ha estat Portugal qui s’ha acostat més abans de la mitja part, amb una bona feina de Rafael Leao a l’esquerra que ha permès que Joao Palhinha ha rematat un xut des de l’exterior del pal.

Si voleu apostar els 16 últims a l’Eurocopa 2024, no us oblideu de visitar la pàgina d’oferta d’apostes gratuïtes de Betano per reclamar 30 £ d’apostes gratuïtes

La segona part va començar amb una brillant carrera de Joao Cancelo, que va girar i girar abans que el seu centre finalment trobés amb Bernardo, que no va poder mantenir el seu xut, Ronaldo va picar les palmes d’Oblak amb un altre tir lliure moments després.

Cancelo va estar molt involucrat en unes quantes bones jugades més per la dreta, però una vegada més, alguns defensors eslovens van decidir estar a l’igual.

Aleshores, Sesko va mostrar per què és tan sol·licitat a nivell de club després de superar Pepe a la carrera, però el jugador de 41 anys va fer el suficient per aturar el davanter de l’RB Leipzig mentre arrossegava el seu xut fora.

L’impuls de Portugal es va desaccelerar i el partit semblava destinat a la pròrroga quan ens acostàvem al minut 90.

Poc abans, però, Ronaldo semblava que finalment podria tenir el seu moment després de ser jugat a porteria, però el seu xut va anar directament a Oblak que es va mantenir ferm.

Però després d’un 73% de possessió i 13 tirs, Ronaldo i Companyia no van poder passar per Eslovènia, ja que es van veure obligats a jugar 30 minuts més per decidir un empat molt lluitat.

Portugal finalment va tenir l’oportunitat clara que estaven desesperats a la pròrroga des del punt de penal després que una potent jugada del substitut Diogo Jota obligués Vanja Drkusic a abatre el Liverpool.

Ronaldo va pujar… però també ho va fer Oblak de nou, quan l’atacador de l’Atlètic de Madrid va fer una aturada impressionant per negar el seu antic homòleg del Reial Madrid.

Entre tot el caos, el tècnic d’Eslovènia Matjaz Kek va rebre una targeta vermella i va ser enviat a la grada, i el tècnic rival Robeeto Martinez també va mostrar una groga per la seva part en una baralla quan s’acabava la primera part de la pròrroga.

El drama no es va aturar aquí, ja que un toc descuidat de Pepe va posar Sesko a gol amb l’oportunitat de convertir-se en un heroi nacional, però no va poder agafar-ho, ja que el seu xut lateral va ser telegrafiat perquè Costa fes l’aturada.

I amb això, les oportunitats dels dos equips van passar i el partit es va dirigir als penals com a resultat d’un esforç defensiu monumental d’Eslovènia durant els 120 minuts.

Els penals decideixen l’empat

Portugal va aconseguir l’avantatge quan Costa va salvar el xut de Josep Ilicic abans que Ronaldo, finalment, superés Oblak des del punt.

A continuació, ha continuat el seu camí mentre Costa es va estendre per salvar un altre de Jure Balvocec, ja que Bruno Fernandes els va posar 2-0.

Costa no va acabar allà, ja que va salvar un altre de Benjamin Vrbic per posar Portugal a un gol dels quarts de final.

Bernardo Silva va fer els honors i va trobar la porteria amb fred, deixant Eslovènia caiguda i Portugal totpoderós alleujat.