El mundialista de Bellingham salva Anglaterra de la vergonya de l’EURO 2024

Un dels equips internacionals més valuosos del món, Anglaterra, va tornar a produir una actuació per oblidar al Campionat d’Europa de 2024 (EURO 2024). No obstant això, gràcies a una vaga tardana i tardana del seu número 10 Jude Bellingham, van aconseguir passar als quarts de final i van vèncer Eslovàquia per 2-1 al Veltins-Arena el diumenge 30 de juny.

L’Anglaterra de Gareth Southgate s’ha mostrat molt criticat per no estar a l’altura de les expectatives a la fase de grups de l’EURO 2024. Va guanyar una vegada i va empatar dos, marcant només dos gols i encaixant un. Els aficionats esperaven que fessin un espectacle molt millor en el enfrontament de vuitens de final amb Eslovàquia. No obstant això, no va resultar ser així. Eren unidimensionals i massa previsibles en atac i van perdre la seva forma una i altra vegada a la part posterior.

Una altra exhibició tènue d’Anglaterra

Eslovàquia va aprofitar al màxim la seva lamentable defensa al minut 25, amb David Strelec enfilant la pilota per Ivan Schranz. Sota la pressió de Marc Guehi, el jugador de 30 anys va penetrar a l’àrea i va fer rodar la pilota més enllà de Jordan Pickford i cap a la cantonada inferior esquerra. Anglaterra ha gaudit molt de la pilota durant la resta de la primera part, però no ha pogut trobar el trencament.

Els tres lleons van començar la segona part amb molt més vigor i van tenir la pilota a la xarxa només cinc minuts després. Kieran Trippier va aprofitar la pressió estreta d’Eslovàquia per entrar a l’àrea des de l’esquerra i va fer rodar la pilota per a Phil Foden. L’atacant del Manchester City va fer el contacte correcte per posar la pilota al fons de la xarxa. La celebració d’Anglaterra, però, no va durar gaire, ja que una ràpida comprovació del VAR va confirmar que Foden estava en posició de fora de joc quan va rebre la pilota de Trippier. Va ser un error vergonyós de Foden, ja que hauria arribat a la pilota encara que hagués aguantat la carrera una mica més.

Al minut 78, Harry Kane va tenir una oportunitat d’or per empatar, ja que Foden el va trobar sense marcar a l’interior de l’àrea amb un llançament de falta perfecte de polzades. Per a la consternació d’Anglaterra, l’home del Bayer de Munic no va poder mantenir el seu esforç en blanc. Tres minuts més tard, Declan Rice va llançar una parasol des de fora de l’àrea. El porter eslovac Martin Dubravka no va poder arribar-hi, però la barra es va interposar per negar a Anglaterra l’anivellador. En 90 minuts, Anglaterra només ha registrat un xut a porteria, Eslovàquia, per la seva banda, n’ha fet tres.

Bellingham anota un aturdidor per evitar la vergonya de l’EURO 2024

L’empat anglès finalment va arribar al cinquè del temps de descompte, cortesia de Bellingham. L’home del Reial Madrid va llançar un sublim llançament per dalt, enviant l’acomiadament desviat de Guehi a l’angle inferior dret de la porteria d’Eslovàquia. Amb el marcador igualat a 1-1, l’eliminatòria dels vuitens de final va entrar a la pròrroga.

En el primer minut de la pròrroga, Kane es va esmenar per haver perdut una cantera al començament del partit. El substitut Ivan Toney va dirigir la pilota a través de la porteria, permetent que Kane l’assentés des de la distància a quemarroc. Sorprenentment, Anglaterra no va guanyar el lideratge i gairebé va cedir per segona vegada la nit al minut 105. Per sort dels favorits, Peter Pekaric no ha pogut dirigir la brillant centrada de Laszlo Benes cap a la porteria. Al minut 118, Eslovàquia va crear una altra bona oportunitat per empatar, però Robert Bozenik només va poder trobar la xarxa amb el seu xut des de la dreta.

El xiulet final va desgarrar el cor per Eslovàquia, que va quedar fora de la competició amb una derrota per 2-1 tot i tenir un xG superior a Anglaterra (2.16 vs 1.61). Després d’haver-ho fet, els nois de Southgate s’enfrontaran a Suïssa als quarts de final de l’EURO 2024 el 6 de juliol.