Eurocopa 2024: Anglaterra 2-1 Eslovàquia AET

EUA el 1950. Noruega 1981. Islàndia el 2016.

El 99th El partit de l’època anglesa de Gareth Southgate gairebé va acabar amb un nou mínim contra Eslovàquia als vuitens de final de l’Eurocopa 2024.

La sublim rematada per dalt de Jude Bellingham en els últims segons va estalviar els sonrojos d’Anglaterra, enviant el partit a la pròrroga després que Ivan Schranz va passar per una defensa anglesa fracturada per superar a Jordan Pickford després de 25 minuts.

De fet, Eslovàquia podria haver guanyat per més, mentre que Anglaterra semblava retirar-se sense gemecs fins que Bellingham va colpejar amb el primer xut d’Anglaterra a la porteria del partit.

Les celebracions amb prou feines s’havien apagat abans que Anglaterra anés per davant 54 segons després de la pròrroga quan Harry Kane va assentir cap a casa després que els substituts Eberechi Eze i Ivan Toney es combinessin per aconseguir-lo.

Anglaterra va negociar la resta de la pròrroga sense alarma i s’enfrontarà a Suïssa als quarts de final dissabte (17:00 BST).

Inici lent per al costat de Southgate

Southgate va optar per fer només un canvi des de l’empat sense gols amb Eslovènia, incorporant Kobbie Mainoo per Conor Gallagher al mig del camp.

Marc Guehi va rebre una costosa amonestació en tres minuts, que el mantindrà fora dels quarts de final de dissabte contra Suïssa, després de ser venut curt per una passada de Kieran Tripper i haver de derrocar David Strelec.

La primera oportunitat va caure en mans dels eslovacs, quan David Hancko es va jugar a l’esquerra de l’àrea al descans només per creuar la porteria de Pickford i a pocs centímetres del pal més llunyà.

Mainoo va seguir a Guehi al llibre només sis minuts després d’una falta sobre Ondrej Duda abans que Tripper s’enganxés a la barra amb una passada de Bellingham a la cara de l’àrea.

Kyle Walker va ser atrapat fora de possessió i va permetre a Lukas Haraslin una carrera clara per l’esquerra, només per ser denegat per un bloqueig de l’última rasa del lliscant Guehi.

Juraj Kucka va ser amonestat als 13 minuts per haver derrocat Trippier i Bellingham el va seguir al llibre tres minuts més tard després d’una estocada sobre Haraslin.

Si voleu apostar pel partit de quarts de final d’Anglaterra a l’Eurocopa 2024, no us oblideu de visitar la pàgina d’oferta d’apostes gratuïtes de Betano per reclamar 30 £ d’apostes gratuïtes

Els nervis van ser evidents per a Anglaterra, ja que fins i tot persones com John Stones i Kyle Walker van concedir la possessió de manera econòmica a la seva pròpia meitat.

Harry Kane va veure com una rematada de cap d’una centrada de Tripper va desviar el pal al minut 23, mentre que Kobbie Mainoo va desviar una volea per sobre del travesser des de fora de l’àrea des de la cantonada resultant.

L’avenç es va produir a l’altre extrem de manera catastròfica al minut 25 quan Guehi es va arrossegar fora de posició per l’esquerra, però va fallar el cop de cap que es va mirar més enllà d’ell, cosa que va permetre a Strelec enfilar la pilota amb cura més enllà del Guehi que feia marxa enrere i cap a Stranz a l’espai. a l’àrea per entrar a la cantonada passat Jordan Pickford.

Anglaterra va aplicar una mica de pressió just després de la mitja hora, però no va poder aprofitar al màxim un parell de córners a prop del pal de Trippier i un llançament de falta de Phil Foden.

Milan Skriniar va entrar al llibre per un repte des de darrere sobre Bellingham just abans del descans, mentre que Mainoo va veure com un esforç baix es desviava al pal mentre Anglaterra acabava la mitja part a dalt.

No hi ha canvis a l’interval

Southgate va optar per no fer cap canvi al descans i això va donar els seus fruits quatre minuts després del descans quan Kane va ruixar la pilota per a Trippier a l’espai i la seva passada va ser transformada per Foden, que s’havia desviat de fora de joc.

Kane va veure un llaç de tir fora d’un rebot de Denis Vavro abans que Anglaterra tingués una sortida totpoderosa quan Bellingham va llançar una falta ràpida cap a John Stones a mig camí. El defensor no mirava i la pilota va córrer cap a Strelec, el primer esforç del qual va passar per Pickford, que estava molt fora de la seva àrea, però va rebotar molt a prop del pal.

Kucka va tenir la sort d’escapar-se d’una segona amonestació per abatre Mainoo a la vora de l’àrea, tot i que el tir lliure de Foden va colpejar la paret a l’hora.

Va ser Eslovàquia qui va anar primer a la seva banqueta amb dos substituts just després de l’hora, mentre que els aficionats anglesos van rebre un impuls quan Cole Palmer va entrar per Tripper, amb Saka canviant a lateral esquerre.

Kane va llançar un cop de cap pel costat equivocat del pal als 13 minuts del final mentre Anglaterra esperava un xut a porteria.

Declan Rice va colpejar el pal des de 25 iardes en els últims 10 minuts, però Kane només va poder llançar el rebot al terra i per sobre del travesser amb el gol obert i Martin Dubravka enlloc.

Eberechi Eze va substituir Mainoo quan faltaven set minuts per al final, però va ser Stanislav Lobotka qui va fer el següent esforç, directament a Pickford des de la distància al minut 87.

Ivan Toney va substituir Foden al 94th minut, però quan faltaven pocs segons de temps afegit, Guehi va mirar un llançament llarg de Walker i Bellingham va produir una exquisida rematada per dalt que va batre a Dubravka a la cantonada per provocar celebracions salvatges abans del xiulet final.

Les celebracions continuen

Aquelles celebracions van continuar 54 segons després de la pròrroga quan Kane va assentir cap a casa al pal més llunyà després que Toney hagués rematat de cap la volea de Eze des de la vora de l’àrea cap a la porteria.

Peter Pekarik gairebé va girar en una volea de curta distància en els últims segons de la primera part de la pròrroga.

Bellingham i Kane s’han retirat a l’interval amb Conor Gallagher i Ezri Konsa per apuntalar les coses, amb Saka capaç de tornar al flanc dret i Konsa agafant el relleu al lateral esquerre.

Lubomir Tupta va llançar un tir lliure molt per sobre de la barra de Pickford, mentre que Toney va llançar un cop més enllà de l’angle del pal i la barra després d’un descans de Palmer en els últims segons quan Anglaterra va veure l’empat sense cap preocupació real.