F1 Àustria, Russell guanya a Piastri i Sainz. L’accident entre Verstappen i Norris decideix

Emocionant cursa a Zeltweg amb l’anglès de Mercedes aprofitant el contacte entre el campió del món de Red Bull (5è al final) i l’anglès de McLaren (retirat) que lluitaven per la victòria. El Ferrari de Piastri i Carlos. Hamilton 4t, Charles només 11è

Periodista

George Russell va guanyar el GP d’Àustria. L’anglès de Mercedes va precedir a Oscar Piastri (McLaren) i Carlos Sainz júnior (Ferrari) a la meta després d’una emotiva cursa que es va decidir al final, quan un accident entre Max Verstappen (cinquè) i Lando Norris (retirat) va obligar a tots dos a entrar. les fosses. Russell ho va aprofitar per guanyar el segon GP de la seva carrera. Lewis Hamilton va ser quart, Nico Hulkenberg (6è), Sergio Pérez, Kevin Magnussen, Daniel Ricciardo i Pierre Gasly també van anotar punts. Charles Leclerc era onzè, penalitzat a la sortida per un accident que l’obligava a una prova calvari a la rereguarda amb 4 parades en boxes.

l’accident

Semblava un altre dia per a Verstappen, després es va obrir l’oportunitat per a Norris. Però quan faltaven 7 voltes per al final, Lando va intentar l’assalt final, Verstappen es va defensar amb força i el contacte entre Red Bull i McLaren era inevitable. Danys irreparables per a Norris que es va retirar, mentre que Verstappen a boxes va aconseguir reiniciar i acabar cinquè, encara que sancionat perquè se’l considerava culpable d’haver provocat l’accident. I com passa sovint, entre els dos litigantes gaudeix el tercer. En aquest cas, George Russell, que va tenir el mèrit de trobar-se en la posició guanyadora, per passar a endur-se la segona victòria de la seva carrera després de la del Brasil el 2022. Naturalment, hi haurà una llarga discussió sobre qui tenia raó entre Verstappen. i Norris. El resultat final és que Max encara va aconseguir endur-se els punts per a la cinquena posició, mentre que Lando, el seu rival directe pel títol, va aconseguir un zero.

atacs i sancions

A més, la cursa va ser una qüestió entre ells, amb tots els altres clarament enrere després de les dues parades a boxes. Després de la primera parada, entre altres coses, Verstappen havia estat investigat per un possible alliberament insegur cap al seu rival, però la direcció de la cursa no havia identificat cap irregularitat. La segona parada, però, amb Max amb un pneumàtic mitjà usat i Lando amb un pneumàtic dur nou, va oferir un final espectacular. Verstappen sempre s’ha defensat, en una ocasió Norris ha passat però ha anat fora, i així ha recuperat la posició. En aquest moment també va rebre una sanció de 5 segons per superar els límits de la pista perquè tenia un avís i, per tant, els haurà de complir a la propera cursa. Després a 7 voltes per acabar la caiguda, amb un rastre de polèmica adjunt.

problemes leclerc

Tan bon punt Russell els va passar, Piastri es va desfer de Sainz, que en tot cas va salvar l’honor de Ferrari i li va treure la satisfacció del precedent Lewis Hamilton, el que va treure el seu lloc al Cavall Rampant el 2025. Una cursa per oblidar però per a Charles Leclerc, que a la primera curva es va trobar entre Piastri i Pérez i l’australià li va fer malbé l’ala. El monegasc va haver de tornar a boxes per fer-hi reparacions i va començar el seu calvari, una cursa amb 4 parades en boxes en total en la qual va quedar 11è, fora de la zona de punts. Ferrari, però, en general no va ser prou ràpid i òbviament haurem de reflexionar sobre això. Tanmateix, Àustria es va confirmar com una cursa d’avançaments, com les entre els dos equips alpins de Gasly i Ocon. El primer va guanyar amb una maniobra espectacular a la volta 41 i va celebrar la renovació del seu contracte.