Fórmula E Portland: Da Costa marca un doblet, Cassidy segueix líder del campionat del món

Gran demostració de força per Antonio Felix da Costa i Porsche, que guanyen les dues curses a Portland. Nick Cassidy es troba en dificultats, s’emporta zero punts però segueix líder del Campionat del Món

Alessandro Follis

Un cap de setmana a Portland per recordar Antonio Félix da Costa: el portuguès de Porsche, campió de la temporada 2019-2020, s’emporta dos èxits al circuit de carretera nord-americà, tres consecutius pensant també en la segona cursa a Xangai i també es rellança amb contundència al Campionat del Món, on ara es troba a 33 punts. el líder a falta de dues curses. Tant el repte de dissabte com de diumenge va comptar amb la gestió energètica, amb buits reduïts i molts contactes on també hi van participar els protagonistes del campionat. Molt bé Robin Frijns, dos segons, mentre que els tercers esglaons del podi els comparteixen Vergne i Evans. Qui definitivament marxa de Portland amb els ossos trencats Nick Cassidyque ell porta a casa zero punts però encara es manté líder amb 12 punts d’avantatge sobre el seu company d’equip Mitch Evans i Pascal Wehrlein. A més de Da Costa, Oliver Rowland, absent als EUA per problemes físics, Jean-Eric Vergne i Jake Dennis encara poden esperar el títol.

Carrera 1

La primera cita del cap de setmana nord-americà a Portland va començar dissabte al vespre amb la primera cursa, en la qual Mitch Evans va començar des de la pole per davant d’Hughes i Frijns. Com ja va passar la temporada passada, la pista d’Oregon va obligar a tots els pilots a gestionar l’energia durant molt de temps, molt semblant al que ja es va veure a Misano. Així que durant les primeres voltes les posicions van canviar de manera sobtada i continuada, amb molts pilots que s’han tornat al capdavant. L’anglès de McLaren va pagar el preu d’aquesta cursa de grups Jake Hughes, que va entrar en contacte amb Mitch Evans i va punxar un pneumàtic. El neozelandès de Jaguar, en plena lluita pel títol, va sofrir un penal de cinc segons per servir a la meta. El líder del Mundial va començar desè Nick Cassidy va passar a les primeres posicions quan faltaven deu voltes per al final, intentant trencar el grup i aprofitar les dificultats del primer perseguidor. Pascal Wehrlein. La sorpresa va arribar amb poc més d’una volta per acabar: Cassidytranquil al capdavant i defensat pel seu company, va cometre un error anant ample per l’herba i acabant girant, començant de nou per la part posterior del grup. Així que va ser Evans qui va creuar primer la línia de meta, després va caure a la vuitena posició a causa del seu penal i es va rendir. victòria del Porsche d’Antonio Felix da Costa. Segon lloc per Robin FrijnsMentre Jean-Eric Vergne completat el podi. Mortara, Müller, Dennis, Bird, Evans, Vandoorne i Wehrlein van anotar punts.

Carrera 2

El partit de diumenge de Portland va començar amb Jean-Eric Vergne en pole position. Com a la primera cursa, el ritme inicial va ser relativament lent i el grup es va mantenir compacte. Els girs no van faltar de seguida: el líder del Mundial Nick Cassidy va relliscar cap a darrere, mentre que el seu primer rival Pascal Wehrlein va colpejar a Nyck De Vries, trencant-se el seu ala davantera, però va continuar la carrera sense aturar-se. Finalment, a drive through imposat a Buemi, líder en aquell moment, per una infracció tècnica va fer que el suís caigués a l’esquena del grup. L’ala que va volar del cotxe de Wehrlein va colpejar el cotxe de Sam Bird, fent-lo sortir de la pista. A la volta 14 un altre gir, amb Cassidy tornant als boxes amb l’ala davantera trencada. Al costat d’ell hi havia quatre cotxes més, tots força malmesos: una prova que aquest tipus de cursa d’espera i gestió crea grans dificultats als pilots, que esdevenen protagonistes de col·lisions i contactes posteriors evitables. Això va deixar només 14 cotxes al grup líder, mentre que els vuit restants van tornar tots als boxes per reparar els danys. L’entrada de cotxe de seguretat a la volta 18 va reagrupar el grup, iniciant un sprint final. Al reinici Mitch Evans va passar immediatament al mode d’atacutilitzant-lo per pujar del setè al segon lloc i atacar el líder Antonio Félix da Costa. En les dues últimes voltes, el portuguès de Porsche es va avançar lleugerament, defensant la seva posició sobre l’holandès d’Envision. Robin FrijnsMentre Evans va quedar satisfet amb la tercera posició, que encara li va permetre guanyar punts sobre el líder del campionat del món, Cassidy. Wehrlein, tot i no tenir ala davantera, va acabar quart per davant de Vergne, Müller, Nato, Günther, Buemi i Dennis.

La classificació

La doble ronda a Portland va ser la penúltima de la temporada de Fórmula E 2024. El campionat es decidirà per l’última dues curses de Londresprevist per 20 i 21 de juliol. Nick Cassidy arriba amb 12 punts d’avantatge, malgrat un doble zero als EUA. Els set primers de la classificació estan a 45 punts i continuen en la lluita pel títol: